Home Rady a Návody Tlakové nádoby a způsoby jejich vnějšího i vnitřního ošetření

Tlakové nádoby a způsoby jejich vnějšího i vnitřního ošetření

0
Tlakové nádoby a způsoby jejich vnějšího i vnitřního ošetření

Své uplatnění najdou tlakové nádoby v celé řadě odvětví. Znáte ale všechny druhy jejich povrchových úprav, a víte, v jakém případě je moudré vybrat si nádobu, jež je ošetřena také uvnitř?

Ocelové pláty jsou základem kvalitních tlakových nádob

Kvalitní tlakové nádoby poznáte podle toho, že jsou vyrobeny z odolných ocelových plátů, jenž jsou k sobě svařeny. Ovšem jednotlivé typy nádob plněných vzduchem se liší způsobem povrchové úpravy. Ta slouží zejména k tomu, aby nádržka nepodlehla korozi. Jaké typy vnějšího ošetření se používají?

Typy vnějšího ošetření vzduchových lahví

K vnějšímu ošetření tlakových nádob se používají:

  • RAL barvy,
  • práškové lakování,
  • pozinkování.

Zatímco RAL barvy jsou základním typem vnějšího ošetření nádobek, práškové lakování je o něco kvalitnější a pozinkování je z těchto tří druhů to suverénně nejkvalitnější. Jestli si tedy chcete pořídit tlakovou lahev, se kterou budete pravděpodobně nejvíce spokojeni, vyberte si tu pozinkovanou.

Nejvhodnější tlakové nádoby pro potravinářský průmysl

Zatímco způsob vnějšího ošetření lahví plněných vzduchem zajímá všechny, detaily týkající se vnitřního ošetření řeší jen lidé v některých odvětvích. Nejčastěji osoby pracující v potravinářství. Tlaková nádoba, která má vnitřní hliníkové lakování a elektrické vyhlazování je pro potravinářský průmysl tou úplně nejvhodnější.

Vybrat tu správnou tlakovou nádobu, která bude danému člověku po všech stránkách vyhovovat, může být někdy náročnou výzvou. Ovšem pokud víte, na co se při výběru zaměřit, je výběr tlakových lahví o něco snazší. Při jejich nákupu vždy preferujte kvalitní materiály před těmi základními a v případě, že vybíráte nádobu, jež bude používána v potravinářství, nezapomeňte ani na kontrolu vnitřní úpravy lahve.